מעבדי אינטל Intel Core i

מעבדי אינטל Intel Core i

מה זה Intel Core i

החלק המבלבל ביותר בקניית מחשב הוא המערך המבלבל של מעבדים (הידועים גם כיחידת עיבוד מרכזי CPU) המוצעים. איזה? כאן אסביר מה עליך להיזהר ואיזה סוג מעבד הוא הטוב ביותר עבור איזו משימה.

 
Intel Core

אם את\ה קונה מחשב, רוב הסיכויים שיהיה לו מעבד אינטל, אם כי חלקם מגיעים עם שבבי AMD ומחשבי Mac חדשים יותר מגיעים עם מעבד M1.

במדריך זה, נסביר מה המשמעות של דגמי מעבדי אינטל (intel Core) שונים ולאיזה סוג משתמש הם מתאימים ביותר. זה יעזור לך להחליט איזה מעבד אינטל את\ה צריך\ה והאם כדאי להוציא יותר כסף על מעבד מהדור החדש יותר.

תוכל גם לקנות את המחשב הבא שלך בביטחון, שכן תוכלו להבין את הז'רגון שבו משתמשים קמעונאים ויצרנים. ניתן ליישם גם מידע על מעבדי AMD Ryzen, במיוחד מידע על איך לקרוא מספרי דגמים, אם כי מספרי הדורות, אותם נציין אכן שונים.

מעבדי אינטל Intel Core: מונחי מפתח שאתם צריכים לדעת

כשנסתכל על מעבד נפגוש שני ביטויים עיקריים החוזרים על עצמם כל הזמן:

1. Clock speed מהירות שעון

נמדד בגיגה-הרץ (GHz, מיליארד הרץ), ומוסר לך כמה פעולות מעבד יכול לבצע בכל שנייה. ככל שהמספר גבוה יותר, המחשב מהיר יותר (כאשר משווים בין דגמי מחשבים הן ניידים הן שולחניים ).

תבחין במהירות שעון גבוהה יותר בעת פתיחת תוכניות, קבצים וייצוא תמונות.

2. מספר הליבות 

בדרך כלל, למעבדים למחשבים ניידים ושולחנים יש שתיים או ארבע ליבות. לחלק מהדגמים החדשים יש שישה ואפילו שמונה. ככל שיותר ליבות, כך ייטב, מכיוון שהוא מאפשר למחשב שלך להריץ מספר משימות בו-זמנית מבלי להאט. את\ה תעריך\י יותר ליבות אם יש לך הרבה תוכנות פועלות או תפתח הרבה כרטיסיות של דפדפן אינטרנט. עם זאת, השוואת מספר הליבות בין סוגים שונים של מעבדי אינטל (כגון השוואה של Intel Atom עם Intel Core i5) לא תספר לך הרבה; שכן הליבות עצמן שונות לחלוטין. ארבע ליבות Atom הן הרבה פחות חזקות מארבע ליבות i5, למשל.

Intel Atom – עדיף להימנע

מעבדי Atom בישרו את הגעתם של מחשבים ניידים דקים במיוחד וקלים במיוחד באמצע שנות ה-2000. השבבים הללו הציעו ארבע ליבות לביצועי מחשוב יומיומיים מזהירים. כיום, שבבים אלה נדחקים בדרך כלל לטאבלטים זולים מאוד של Windows בעלות של פחות מ-250 דולר. מכיוון שמזה שנים לא היו מעבדי Atom חדשים, אנו ממליצים לך להימנע מכל מכשיר המשתמש במעבד Atom מכיוון שכעת הם איטיים ביותר

אינטל Celeron ו Pentium – מחשבים ניידים זולים ומחשבים נייחים זולים מאוד.

מעבדי Celeron ו-Pentium נמצאים בתחתית הטווח של אינטל. אולי אתם זוכרים את המותג Pentium, כשהשם הוא עמוד התווך של מחשבים חזקים יותר של סוף שנות ה-90. כיום, הוא יושב בדיוק מעל סלרון, מבחינת ביצועים.

מעבדי Celeron השתפרו בשנים האחרונות, אך לעתים רחוקות הם מצטיינים במבחני ביצועים מכיוון שהם איטיים מדי עבור כל דבר מלבד משימות בסיסיות מאוד, וריבוי משימות עם מספר תוכנות כמעט ולא בא בחשבון. הם ניתנים לשימוש, אבל בהתחשב בעובדה שיש מעבדים טובים בהרבה במחשבים ניידים שאינם יקרים בהרבה, אנחנו לא חושבים ששווה לחפש אותם.

דגמי Pentium (פנטיום) חדשים יותר, כמו אלה שהושקו ב-2017 ואילך, הופכים נפוצים יותר במחשבים ניידים בעלות של בין 320 דולר ל-400 דולר. שבבים אלה חסכוניים בצריכת חשמל, כלומר הם נהדרים כאשר אתה רוצה מחשב נייד עם חיי סוללה ארוכים. הם מהווים שימוש מושלם עבור גלישה באינטרנט ועבודה משרדית בסיסית.

מה ההבדל בין Intel Core i3, i5, i7 ו-i9?

מעבדי Core i3 מציעים שילוב נהדר של מחיר וביצועים. הם לא הטובים ביותר עבור ריבוי משימות כבדות או משימות מאתגרות יותר כמו עריכת סרטונים, אבל הם מציעים עלייה בולטת ממעבדי Pentium מבלי שתצטרכו להוציא יותר מדי; תמצאו אותם במחשבים ניידים החל מ-450 דולר ומעלה.

מעבדי Core i5 הם בחירה מצוינת אם את רוצה מחשב שיוכל לבצע הרבה משימות בבת אחת, ואולי אפילו להתעמק בעבודות עריכת תמונות ווידאו. הם לא עולים כמו מעבדי i7 אבל הם מציעים ביצועים לא רחוקים מהם. זה המפרט שאנחנו ממליצים לרוב האנשים, ותוכלו למצוא אחד במחשב נייד תמורת כ-650 דולר.

מעבדי Core i7 היא עליית מדרגה מ-i5, ועם מעט ביצועים נוספים כדי להפוך את המשימות הקשות הללו למהירות יותר. לעתים קרובות אתה תשלם תוספת עבור זה, ואם אין לך צורך ספציפי במהירות אז אולי אתה לא צריך או רוצה לשלם אקסטרה.

שבבי Core i9 שמורים למומחים העובדים על משימות מאתגרות ביותר, בדרך כלל עורכים סרטונים גדולים. מחשבים בעלי מעבדים אלה, יהיו מוגזמים עבור רוב האנשים, אם כי אם תזכו להשתמש באחד, בוודאי תשימו לב למהירות המסחררת. 

מה המשמעות של המספרים והאותיות בקצה של מעבדי Intel Core i?

פעם זה היה תחום של בלבול אמיתי עם מעבדי אינטל, ולמרות שזה רחוק מלהיות קליל בימינו, זה הרבה יותר פשוט ממה שהיה פעם. ניתן לחלק את ההרכב של שם דגם שבב Intel Core i לחמישה חלקים, כל חלק נותן לך קצת יותר מידע על המעבד שבמחשב שלך.

החלק הראשון הוא הקל ביותר: Core i3, i5, i7 i9 הם המותג של המעבד ומספר לך באופן נרחב היכן הוא מתאים בטווח. מחשבים ניידים ומחשבים נייחים עם Core i3 הם בדרך כלל הזולים והפחות חזקים, כאשר i5, i7 ו-i9 מייצגים עליות גדולות בביצועים.

בתוך כל טווח, ישנם שלושה אלמנטים נוספים שיש לקחת בחשבון.

ניקח את ה-Intel Core i5-1145G7 כדוגמה.

מחפשים מחשב חדש? בדיקות המעבדה הקשות שלנו מגלות אילו שווים את הכסף שלך.

חלק ראשון: מספר מציין דור:

הספרה הראשונה אחרי המקף (-) אומרת לך מאיזה דור מגיע המעבד שלך. ככל שהמספר גבוה יותר, כך הוא חדש יותר. נכון ל-2022, הדור האחרון הוא דור 12, כלומר כל מספרי הדגמים מהדור הזה מתחילים במספר 12, והדוגמה שלנו למעלה היא מהדור ה-11, ומכאן שהיא מתחילה ב-11 (1145G7). מעבדי הדור התשיעי וקודמים להם מתחילים עם ספרה אחת, ולא שתיים.

זה שימושי לדעת, מכיוון שהוא לא רק יכול לעזור לך לדעת את גילו של מחשב נייד אם אתה קונה משומש או משופץ, אלא הוא גם מאפשר לך להשוות בקלות בין שני דגמים.

ככל שהמעבד חדש יותר, כך תקבלו ביצועים טובים יותר עבור הכסף. אבל אם לשני דגמים של מחשב נייד יש מעבדים ורק דור אחד מפריד בינהם (למשל, דור -9 לעומת דור -10), ההבדל ביניהם יהיה די קטן, כך שאם הדגם של הדור ה-9 יהיה זול יותר באופן משמעותי, זו בהחלט יכולה להיות קנייה טובה יותר.

מהם דורות המעבד של אינטל?

להלן השנים בהן הושק כל דור של מעבדי Intel Core, בתוספת שם הקוד – לפעמים יתייחסו אליהם על פי שם הקוד.

דור 
השנה ששוחרר לראשונה 
שם קוד
מספר הדגם (מודל)
1st2008Nehalem  אין דפוס
2nd2011Sandy Bridge2
3rd2012Ivy Bridge3
4th2013Haswell4
5th2014Broadwell5
6th2015Skylake6
7th2016Kaby Lake7
8th2017Coffee Lake8
9th2018

Coffee Lake Refresh

 

9
10th2019

Comet Lake / Ice Lake /
Amber Lake / Amber Lake Y

 

10
11th2021Rocket Lake11
12th2021Alder Lake12

 

חלק שני: סיומת

הסיומת (אותיות אחרונות-או אות ומספר) נותנת לך מידע נוסף על היכן המעבד מדורג בטווח. הסיומת שלנו בדוגמה שלנו היא Core i5-1145G7, למשל, אבל יש וריאציות אחרות כולל i5-11300H וה-11600, שאין לה סיומת בכלל. להלן רשימה של הסיומות הנפוצות שתמצא.

 
  • G ומספר בסוף: מעבדים מהדור העשירי ואילך (דגמים שמתחילים ב-, 10, 11 או 12) מסתיימים לרוב ב-G ובמספר, למשל, G1 או G7. ככל שהמספר בקצה גבוה יותר, כך השבב הגרפי המובנה במעבד יהיה טוב יותר. רשימת המוצר צריכה לספק פרטים נוספים לגבי סוג הביצועים שאתה יכול לצפות.
  • ללא סיומת: זהו מעבד שולחני סטנדרטי, בדרך כלל עם ארבע ליבות ומהירות שעון גבוהה לביצועים יומיומיים מצוינים ויכולת לערוך סרטונים ותמונות במהירות גבוהה.
  • סיומת T: נמצא במחשבים שולחניים קטנים יותר ובמחשבי All-in-One. השבבים הללו זהים מבחינה תפקודית לאלה ללא סיומת ויש להם אותו מספר ליבות, אך עם מהירות שעון איטית יותר.
  • סיומת K: המעבד בעל הביצועים הגבוהים ביותר שתמצאו במחשב שתוכלו לקנות בקצה הטווח. דומה למעבד ללא סיומת, אבל בדרך כלל עם מהירות שעון גבוהה יותר. בשבבים הללו ניתן לבצע אוברקלוק (המהרה) אך צריך להיות בעלי ידע טכני.
  • סיומת U: (שבבים ישנים בלבד): עוצמה נמוכה. לשבבים האלה יש בדרך כלל שתי ליבות (אם כי לדגמים חדשים יותר יש כעת ארבע ליבות) והם בין המעבדים האיטיים ביותר עם מיתוג Core i. לעתים קרובות ניתן למצוא שבבים אלה במחשבי AIO זולים יותר ובמחשבים ניידים רבים. הם יכולים להתאים לעריכת תמונות ווידאו, אך נוטים להיות הרבה יותר איטיים בעת ביצוע משימות כגון ייצוא קבצים לדיסק. אם אתה מחפש מכונת עריכת תמונות, בחר Core i5 או אפילו נסה להתמתח ל-i7.
  • סיומת HQ: נמצא בדרך כלל במחשבים ניידים רבי עוצמה ובדרך כלל מגיעים עם ארבע ליבות. מושלם לעריכת וידאו ותמונות, אך מקריב את חיי הסוללה והניידות
  • Y באמצע: (שבבים ישנים בלבד): Y הם השבבים בעלי ההספק הנמוך ביותר שתוכל למצוא. הם לא באמת מתאימים לעריכת תמונות או וידאו אבל יהיו בסדר למשימות קלות יותר. היתרון בבחירה באחד מאלה הוא ביצועים טובים מאוד למשימות קלות יותר, יחד עם חיי סוללה ארוכים יותר. מחשבים ניידים המשתמשים בשבב זה נוטים להיות בעלי עיצובים ללא מאווררים, כלומר הם שקטים לחלוטין ודקים מאוד.
  • סיומת F: פירושו שהוא דורש גרפיקה נפרדת. במילים אחרות, אין לו גרפיקה משולבת (בעיקרון GPU מובנה במעבד), ולכן מצריך כרטיס גרפי עצמאי.