ווינדוס 12 Windows

תיקון מחשבים  ניידים  נייחים  גיימינג  AIO

ווינדוס 12 Windows שמועות וצפי לעתיד

מתי יוצאת ווינדוס Windows 12?

ווינדוס 12 יכלול יותר בינה מלאכותית מובנית.

הדרך הטובה ביותר לראות מה מגיע לווינדוס

ווינדוס 12 Windows

מה לצפות מווינדוס 12 Windows: הדלפות, שמועות ועוד.

יותר תכונות מוּנָעוֹת בינה מלאכותית ועיצוב מערכת מודולרית הם רק כמה מהדלפות והשמועות שמסתובבות סביב ווינדוס Windows 12 של מיקרוסופט, שעדיין לא הוכרז. 

ווינדוס 12 Windows

העדכון הגדול הבא ל-Windows לא ייקרא ווינדוס Windows 12. זה ייקרא ווינדוס Windows 11 24H2, עבור המחצית השניה של שנת 2024, והוא צפוי להופיע מתישהו בסתיו הקרוב ויתבסס על פלטפורמה חדשה בשם הקוד “גרמניום.” אבל הסיכויים הם בכל זאת שבסופו של דבר נראה את ווינדוס Windows 12 בשלב כלשהו. מיקרוסופט לא הגיבה באופן רשמי אם היא מפתחת את ווינדוס Windows 12, אך אינדיקציות מצביעות על כך שזה יקרה מתישהו.

שש שנים עברו בין השקת ווינדוס Windows 10 לווינדוס -Windows 11 באוקטובר 2021. לפני ווינדוס Windows 10, גרסאות מרכזיות הגיעו כל שלוש שנים, כך לפחות מאז Windows Vista. אבל ווינדוס 10, שהרי ציפו שיהיה “הגרסה האחרונה של ווינדוס,” לכאורה שינה את התוכנית הזו. איזו קצב נראה בהמשך עדיין בגדר של ספקולציה.

מתי יוצאת ווינדוס Windows 12?

מאז שמיקרוסופט הודיעה שהיא עברה לקצב עדכוני תכונה שנתי עבור מערכות ההפעלה שלה, הזמן ההגיוני הבא להגעת ווינדוס Windows 12 יהיה בסביבות ספטמבר או אוקטובר 2025, בהתאמה מסודרת לסיום התמיכה בווינדוס-Windows 10.

מיקרוסופט אישרה באופן סופי שהעדכון של מערכת ההפעלה בשנת 2024 לא ייקרא ווינדוס Windows 12, אלא ייקרא 24H2 (שם עדכון רגיל). אך למרות שלא קיבל גרסה חדשה עם מספר גרסה עיקרי, גרסת העדכון הבאה של ווינדוס תתבסס על פלטפורמת הגרמניום שהוזכרה, שמניעה את תכונות הבינה המלאכותית במחשבי Copilot+ החדשים.

היו רמזים שווינדוס-Windows 12 עשויה להגיע מוקדם מהצפוי. כאשר מיקרוסופט דיווחה על כך שהיא החלה ליישם קצב עדכונים חדש עבור ווינדוס, עם גרסאות עיקריות שיצאו כל שלוש שנים. אותו קצב היה אמור, בתיאוריה, לשים את שחרור ווינדוס Windows 12 איפה שהוא בחצי השני של 2024. עדויות חזקות עוד יותר לשחרור פוטנציאלי של Windows 12 בשנת 2024 הגיעו בהצהרה של סמנכ”ל הכספים של אינטל בראיון שנערך בספטמבר 2023, שבו הוא חזה עלייה במכירות המחשבים האישיים בעקבות “הרענון של ווינדוס” בשנת ’24. גם קוואלקום פרסמה הצהרות המצביעות על ווינדוס Windows 12 בשנת 2024.

אבל כל זה השתנה. האלמנט המפתיע היה עזיבתו של פאנוס פאנאי, מנהל ווינדוס חלונות במשך שנים רבות, מה שהוביל למבנה מחדש של לוח הזמנים למספרי הגרסאות של חלונות. נראה שהצוות החדש רוצה לחכות כדי להטביע את חותמו על שחרור עתידי.

שיקול נוסף הוא שווינדוס 11 רק עכשיו עבר את ה-33% נתח שוק בין גרסאות ווינדוס, כאשר ווינדוס 10 עדיין מובילה עליו עם 63%. הצגת גרסה נוספת תפרק את העוגה עוד יותר, במיוחד בהתחשב בקצב האיטי שבו רבים מתקדמים לשדרוג.

המקור הראשי לדליפות של ווינדוס 12 Windows 

רוב הפרטים לגבי מה שמניחים לגבי התפתחויות עתידיות בווינדוס מגיעים ממקור אחד: זאק בואדן מ-Windows Central, שיש לו קשרים בתוך החברה ורקורד די טוב כשמדובר בתחזיות על ווינדוס.

בין ההדלפות שלו לגבי הגרסה הבאה של ווינדוס, בולטים כי מערכת ההפעלה תכלול יותר בינה מלאכותית, שהיא תעבור לקוד מודולרי קל, וששם הקוד הוא “Hudson Valley”(העמק האדיר).

 

הצצה לשולחן העבודה שלווינדוס Windows 12 בכנס Ignite

הצצה נוספת לפוטנציאל של Windows 12 התקיימה בכנס Microsoft Ignite, כנס שמתמקד בקהילת ה-IT. החברה שחררה בטעות ממשק שולחן עבודה של ווינדוס עם מראה שונה, שרבים הניחו שהוא מייצג את ווינדוס Windows 12.

פריסת שולחן העבודה בווינדוס 12

פריסת שולחן העבודה של ווינדוס Windows 12  ווינדוס בכנס Ignite 2023 (קרדיט: Microsoft)

 

התמונה (אולי במכוון מטושטשת) מציגה שורת משימות צפה, שורת חיפוש צפה בחלק העליון, ואייקוני מערכת שהועברו לפינה הימנית העליונה. כפתור מזג האוויר נמצא בפינה השמאלית העליונה.

אם להיות כנה, השינויים בעיצוב האלה כנראה לא מצדיקים גרסה חדשה של ווינדוס. שינויים אלה אינם קרובים להיות דרסטיים כמו עדכון הממשק מווינדוס 10 ל-11. הצגת המידע הזה על המערכת—שזה משהו שמשתמשי מק מכירים—נראית כהפרעה מיותרת להרגלים של משתמשי הווינדוס המושרשים. לעומת זאת אולי שינוי דרסטי  כמו זה בממשק המשתמש, הוא בדיוק מה שמיקרוסופט חושבת שמצדיק מעבר לגרסה חדשה כמו ווינדוס Windows 12.

האם ווינדוס כשרות (Windows as a Service) נעלם?

כאשר ווינדוס 10 הושק, מיקרוסופט הצהירה כי עדכונים יגיעו בין העדכונים הגדולים בזרם קבוע, תוך שימוש בביטוי “ווינדוס כשירות.” חלונות 11 בהחלט הלך בעקבות התבנית הזו, וחלונות 12 בוודאי לא תיהיה ישות סטטית העשויה כמקשה אחת מונוליטית. זה ישתנה ויתווספו תכונות באופן מתמשך. עדות לכך שבשנת 2020,  ווינדוס Windows 10 היתה מערכת הפעלה שונה לחלוטין ובעלת יכולות הרבה יותר גבוהות לעומת ווינדוס Windows 10 בשנת 2015, זאת מכיוון שהחברה השיקה הרבה עדכוני תכונות במהלך התקופה הזו. ווינדוס 10 קיבל עדכונים עם שמות כמו “Creators Update” (עדכון היוצרים), ששינו את מערכת ההפעלה בערך כמו שמק משנה את הגרסאות שלה משם רבגוני אחד לאחר.

למרות ההתייחסויות לווינדוס- Windows 10 כ”גרסה האחרונה של ווינדוס”, מיקרוסופט הבהירה כי הפרקטיקה שלה לשחרר עדכוני תכונות מרכזיים (כמו 22H2 ו-23H2) ועדכונים ביניים (שלפעמים נקראים “רגעים”) נמשכת עם ווינדוס Windows 11. לכן יש לנו כל סיבה להאמין שהאסטרטגיה תימשך עם Windows 12.

האם חלונות 12 ידרוש מנוי?

צופים בעלי אבחנה חדה, אשר בחנו את הקוד, שמו לב להתייחסויות ל”מהדורת מנוי,” “סוג מנוי,” ו”סטטוס מנוי” בקוד של גרסת Windows Insider בערוץ קנרי (השחרור המוקדם ביותר). ההפניות הללו הובילו להשערות שמיקרוסופט תדרוש מנוי עבור מערכת ההפעלה בעתיד—ואולי מחירי המחשבים יהיו נמוכים יותר כתוצאה מכך. ההשערות הנוספות הן שגרסה חינמית הנתמכת בפרסומות של ווינדוס Windows 12 עשויה להיות זמינה גם כן.

אבל זה באמת רק השערה בשלב זה. אפשרות סבירה יותר היא שהאזכורים הללו למנויים מיועדים למשתמשים עסקיים, בדומה לאופציית Windows 365 Cloud PC שכבר זמינה. אפילו בואדן פרסם מאמר שמפריך את השמועה על המנוי.

דרישת מנוי תגרום בוודאות לזעם מצד משתמשי Windows הוותיקים. זה מה שקרה כשאדובי פוטושופ עברה לראשונה למודל מנוי. בסופו של דבר, המשתמשים שילמו, מה שהגביר את הרווחים של אדובי ואפשר לחברה לפתח תכונות מרשימות חדשות לתוכנת הדימויים.

ווינדוס 12 יכלול יותר בינה מלאכותית מובנית.

עדכון 23H2 של Windows 11 באוקטובר האחרון הביא כלי AI חדשים וחזקים בדמות Windows Copilot. זה כבר מרשים ועוצמתי, אם כי יכול להיות שיש לו יותר יכולת לשלוט במחשב שלך. סוגים אלה של כלי חיזוי וכלים מסייעים הפונים למשתמש, עשויים רק להתחזק בווינדוס Windows 12. טכנולוגיית בינה מלאכותית יכולה גם לשפר דברים בצד האחורי כמו יציבות קוד, אספקת עדכונים ואבטחה.

לפני Copilot, חלונית החיפוש של ווינדוס ודפדפן ברירת המחדל אדג’ כללו את החיפוש החדש והשיחתי המופעל על ידי בינה מלאכותית. פוסט אחרון בבלוג של ווינדוס אינסיידר הזכיר קטע מומלץ ב”סייר הקבצים” שמציע קבצים ותיקיות שסביר להניח שתרצו לפתוח. התכונה מוזכרת עבור משתמשים המחוברים לחשבונות Active Directory, אבל אפשר לצפות את זה מגיע גם לכל מי שיש לו כניסה ל-OneDrive.

ווינדוס 12 Windows

קטע מומלץ בחלון סייר הקבצים של ווינדוס (קרדיט: Microsoft)


דרך נוספת שבה מערכת ההפעלה החדשה יכולה להשתמש בבינה מלאכותית היא להציע פעולות למשתמש, אפילו מעבר להצעות הפשוטות של סייר הקבצים. אני מקווה ש-Copilot יקבל יכולת שמאפשרת להעיר על ידי פקודה מילולית כך שניתן יהיה להשתמש בו ללא ידיים, כפי שהיה עם קורטנה, שהייתה ונעלמה. הסוג של בינה מלאכותית שמתוכננת לחזות את כוונות המשתמשים מראש, עשוי להיות אפילו יותר חזק בווינדוס Windows 12. עם רכיבי מערכת שולחנית ועם ווינדוס עצמה שכוללים כעת תמיכה מובנית בפונקציות בינה מלאכותית כמו למידת מכונה, זה רק הגיוני לנצל את זה עבור מערכת ההפעלה. זה רק עניין של לאזן בין “חדירה לפרטיות” לעזרה לגיטימית.

ראינו את זה עם התגובה השלילית לתכונת ה-Recal של מחשבי Copilot+, שמאפשרת לך לחפש ולמצוא כל דבר שעשית במחשב שלך בעבר. למרות שמיקרוסופט הצהירה שכל הנתונים נשארים על המחשב המקומי שלך מוצפנים עם ביטלוקר, לא נשלחים דרך האינטרנט לשרתים, ולא מתעדים דברים רגישים כמו סיסמאות או גלישה פרטית, מומחי האבטחה העלו זעקה, מה שגרם לדחיית השקת Recall. מבחנים אחרים מצאו שפיצ’ר זה אכן מרשים ומועיל.

ווינדוס 12 ינצל יותר חומרה של בינה מלאכותית

ההצהרות של מנהלי אינטל וקוואלקום שהוזכרו לעיל כוללות אזכורים של רכיבי המעבד היעודיים ל-בינה מלאכותית- הידועים כ-NPUs, או יחידות עיבוד נוירליות. סיליקון ייעודי לעיבוד מערכות נתונים גדולות הקשורות לעומסי עבודה של בינה מלאכותית. אינטל ואיי.אמ.די כוללים יחידות כאלה בשבבים החדשים שלהם, וזה התגשם במהלך השנה האחרונה. אכן, צפויים מעבדי NPU הרבה יותר חזקים בקווי Core Ultra “Lunar Lake” ו-Ryzen AI 300 שיגיעו, בהתאמה, במהלך של 2024.

כל הבינה המלאכותית שאני מאמין שתגיע לווינדוס Windows 12 תיהנה מ-NPU לעיבוד בינה מלאכותית מקומית כמו למידת מכונה. מחשבים שאין להם את הרכיבים הללו עשויים להישאר מאחור כאשר ווינדוס Windows 12 תושק ואולי אפילו לא יהיו נתמכים. אפילו עם מחשבי Copilot+, הפונקציות של בינה מלאכותית במכשיר מוגבלות לדברים כמו אפקטים בשיחות וידאו, יצירת תמונות, והזיכרון שהוזכר קודם. אני חושב שאנחנו יכולים לצפות לעוד פונקציות של בינה מלאכותית שיתנהלו על החומרה של המחשב האישי שלכם בעתיד, ולא על השרתים של מיקרוסופט.

לבסוף, תמיכה ראויה במעבדי Decent Arm?

מיקרוסופט מתביישת בעצמה במשך שנים עם ביצועים חסרים במחשבים שאינם מופעלים על ידי אינטל/AMD, במיוחד כששוקלים את העלייה המדהימה במהירות שהשיגה המתחרה הגדולה שלה בשוק המחשבים האישיים, אפל, עם סיליקון אפל. קוד הפלטפורמה גרמניום החדש עשוי סוף סוף לשנות את המצב. תמיכה טובה יותר ב-Arm היא מוקד עבור עדכוני ווינדוס האחרונים, והמחשבים המבוססים על Arm עם Copilot+ כוללים אמולטור (מדמה חדש שמאפשר להריץ יישומים שאינם מותאמים ל-Arm לרוץ עם ביצועים טובים). קוואלקום הצהירה כי מעבד ה-Snapdragon X Elite למחשבים אישים מהיר ב-21% מהשבב האחרון של אפל, ה-M3. שבב מהיר הוא נהדר, במיוחד כזה עם כוח עיבוד בינה מלאכותית חזק שווינדוס זקוק לו עכשיו בהמשך להכללת הקופיילוט. אבל ה’קוד של מערכת ההפעלה’ והאפליקציות צריכים להיות מהירים גם כן. מחשבים מבוססי ARM עשויים להיות התוספת “הקטנה” שמיקרוסופט צריכה, כדי להביא יותר אנשים לגרסה האחרונה של ווינדוס, אם זו תמשיך להיות ווינדוסWindows 11 או שתהיה ווינדוס Windows 12 החדשה.

קומפוננטיזציה וליבת המחשב האישי

ביחד עם הבינה המלאכותית, הרעיון של גרסה מודולרית של ווינדוס מתגלגל כבר לפחות חמש שנים. לפעמים מכונה מערכת ההפעלה הליבה (Core OS), לפעמים CorePC, מערכת ווינדוס מודולרית תפריד בין רכיבי מערכת ההפעלה, מה שיביא לעדכונים חלקים יותר ולאבטחה טובה יותר. זה גם יאפשר למיקרוסופט להתאים גרסאות של חלונות לפלטפורמות ולשימושים ספציפיים. חלק מהמקרים הללו עשויים לא להזדקק ליכולת להריץ את כל אותן אפליקציות ווינדוס ישנות ומסיביות, לדוגמה, חיסכון במשאבי מערכת על ידי השמטת התמיכה בהן.

הדוגמה המובהקת לגישה המבוססת על ליבה הייתה Windows X, שמעולם לא הגיעה למעמד של שחרור מלא. הרעיון מאחוריו היה ליצור מערכת הפעלה קלה שיכולה להתחרות ב-ChromeOS. בסופו של דבר, מיקרוסופט השתמשה בכמה מהקונספטים של ממשק Windows X ב-Windows 11, כמו שורת המשימות הממוקמת במרכז.

הדרך הטובה ביותר לראות מה מגיע לווינדוס

אם אתה באמת רוצה להכיר את הפיצ’רים החדשים שמגיעים למערכת ההפעלה של מיקרוסופט, הירשם לתוכנית Windows Insider עם מחשב לניסוים (testing). יש ארבע אפשרויות ערוץ, מהערוץ הניסוי והלא יציב ביותר, ערוץ הקנרי Canary (שהוצג לאחרונה ב-2023), ועד לערוצים (בסדר עולה ביציבות ובמוכנות לתכונות) Dev, Beta ו-Release Preview.

תכונות פנימיות כללו שיפורים בממשק, כמו מחווה הווליום המעוצב מחדש, אפליקציות חדשות, כמו נגן המדיה, ויכולות חדשות בתכונות קיימות של מערכת ההפעלה, כמו טאבים במנהל המשימות. כעת בערוץ קנרי Canary יש לוח ווידג’טים מעוצב מחדש ואפליקציית קופילוט, תמיכה מוגברת ב-USB 4, ודרכים חדשות להתקין אפליקציות מחנות מיקרוסופט. כצפוי, העדכונים הללו כוללים גם תיקוני באגים ואופטימיזציות ביצועים.

חלונות עכשיו
בשלב הזה, מיקרוסופט מתמקדת יותר בתכונות ה-AI (בינה מלאכותית)  Copilot ובמחשבים Copilot+. זה כולל גם מחשבים מבוססי Arm כמו אלה המצוידים במעבד Snapdragon X Elite וגם מכשירים מבוססי Intel ו-AMD שיכללו יחידות עיבוד נוירליות (NPUs) כדי להפעיל את תכונות ה-AI החדשות. אלה התפתחויות משמעותיות בווינדוס, אשר, לעת עתה, נשאר Windows 11. ווינדוס 12 נשארת חזון מעורפל באופק, אם כי הנוף עשוי להתבהר בשנת 2025, כאשר ווינדוס 10 סוף סוף יוצאת אל הפרישה.

נושאים נוספים

נושאים נוספים

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מה זה ChatGPT וכיצד להתחיל להשתמש

שירות ChatGPT הוא מודל שפה מתקדם שפותח על ידי חברת OpenAI. המודל מתבסס על טכנולוגיית עיבוד שפה טבעית (NLP), המאפשרת לו להבין שפה אנושית וליצור תשובות מותאמות לשאלות וטקסטים של משתמשים.