חלונות 11 Windows מגיעה כל מה שצריך לדעת

תאריך: 12/06/2021 
שרון מאירי

חלונות 11 Windows מגיעה כל מה שצריך לדעת

בקרוב מייקרוסופט מתכוונת להשיק את מה שהיא מכנה "הדור הבא של חלונות". כל הסימנים מצביעים על כך שמערכת ההפעלה תקרא חלונות 11 (Windows 11). זאת בניגוד למה שמיקרוסופט אמרה שהרי היא מתכוונת לשווק את- Windows 10 לנצח. כל זאת בעוד שחלונות 11 מקבלים קפיצה ל'גרסה מלאה'.  אך זו לא הסיבה היחידה שזה נקרא "הדור הבא של Windows". ישנו כאן שינוי גדול מאוד. האם זה רק שינוי גדול באופן בו מיקרוסופט מספקת את Windows?  זה גם שיפור גדול!.  אך יש גם שינוי גדול לממשק ולחוויית המשתמש. הנה מה שאנחנו יודעים עד כה. 

מתי תכריז על חלונות 11 Windows?

ב -2 ביוני שלחה מיקרוסופט הזמנות לאירוע וירטואלי שייערך ב 24 ביוני בשעה. ניחשתם נכון, "11" בבוקר, אם זה לא היה מיועד לנושא "11", האירוע היה מתקיים בשעה 8 בבוקר.

האירוע ישודר בשידור חי ותוכלו לצפות בו כאן. תצפו לראות את מנהל מוצר הראשי של Windows and Devices (חלונות ומכשירים), פאנוס פאנאי, עולה על הבמה ואומר את המילה “pumped” (נשאבה) הרבה. זה בעצם הולך להיות האירוע הגדול הראשון של פאנאי מאז שהוא השתלט על חלונות: הוא התקדם למעלה מתפקיד- אחראי רק על מכשירי Surface.

חלונות 11 Windows הוא העדכון הגדול ביותר מזה עשור

כאשר המנכ"ל סתיה נדלה הקניט ברמיזה לגבי Windows 11, הוא אמר שזה הולך להיות העדכון הגדול ביותר ל- Windows מזה למעלה מעשור. זו אמירה נועזת. בואו נסתכל אחורה על מה שקרה ל- Windows בעשור האחרון. אם נחזור לשנת 2011, חלונות 7 היו הגרסה הנוכחית של מערכת ההפעלה, וסטיבן סינופסקי היה אחראי על חלונות. ואכן, נפילתו של סינופסקי, עלייתו ונפילתו של טרי מאירסון ועלייתו של פאנוס פאנאי כראש חלונות- התרחשו כולם באותה תקופה.

חלונות Windows 8

בשנת 2012, אז הושקה Windows 8, ממש לצד Windows RT, ה- Surface RT ו- Surface Pro. יש לציין כי פחות או יותר כל הנושאים האלה נכשלו נורא. עם זאת, כישלון או הצלחה, אוהבים אותם או שונאים אותם, כל ארבעת הדברים הללו ייצגו שינויים עצומים עבור Windows ומיקרוסופט בכללותה.

מסך התחל חלונות 8 Windows

בואו ונזכר בזה לרגע. בחלונות 8, הם במייקרוסופט היו קיצוניים. היא הסירה את תפריט התחל, מרכיב מרכזי של מערכת ההפעלה מאז חלונות 95. היא החליפה אותו במסך התחל: רשת אריחים במסך מלא שנגללה משמאל לימין. אם גללת למטה, תגיע לרשימת כל האפליקציות, שהופרדה על ידי אפליקציות מטרו ואפליקציות Win32 (תוכנות שולחן עבודה).

אז נכון, Windows 8 גם הציגה את הרעיון הזה של אפליקציות מטרו. הם היו אפליקציות עם מסך מלא שהיו אמורות להיות נשלטות על ידי מחוות החלקה. כדי לסגור אותן, היה צריך להחליק מטה מהחלק העליון של המסך. זאת במקום להשתמש ב- X המוכר שאנחנו מכירים כבר עשרות שנים. ליתר דיוק, גם לא הייתה הדרכה מובנית לכך.

כל האפליקציות ווינדוס 8

ל- Windows 8 הייתה סביבת שולחן עבודה מוכרת, יחד עם סביבת המגע במסך מלא. זה הרגיש מאוד כמו מערכת הפעלה שולחנית ומערכת הפעלה לטאבלט מעורבבות לאחת.

Windows RT

ואז הייתה Windows RT, שנכשלה אפילו יותר מ- Windows 8. זה היה הניסיון הראשון של מיקרוסופט בטכנולוגיית ARM – (שבבים המיועדים למובייל). אלא שהיא לא הצליחה להריץ תוכנות רגילות Win32. היית תקוע עם אפליקציות המטרו החדשות במסך מלא, אינטרנט אקספלורר כדפדפן , וגרסה חצי-מקומית של Office 2013 בשם Office RT.

הסרפס Surface

גם הסרפס Surface חשוב, מכיוון שמחד מיקרוסופט אמנם כבר ייצרה אביזרים בעבר, מאידך היא טרם ייצרה מחשבים. ה- Surface RT היה כשלון נורא בגלל Windows RT. הסרפס פרו- Surface Pro, שנקרא גם על שם מערכת ההפעלה עם Windows 8 Pro, היה כשל מסיבות אחרות. הוא היה עבה, הוא היה כבד, הוא היה קטן והיה לו חיי סוללה נוראיים. הסרפס פרו 2- Surface Pro 2 היה קפיצה בהיבט של המפרט משבבי הדור השלישי של אינטל לדור הרביעי. זה תיקן את חיי הסוללה. אז הגיע הסרפס פרו 3- Surface Pro 3 היה לו עיצוב מחודש גדול שהוביל למוצר שאנו מכירים כיום.

יש לזכור שאם אנחנו מדברים על כך ש- Windows 11 היא העדכון הגדול ביותר ל- Windows בעשור האחרון, אנחנו עדיין ב 2012. השנים הבאות עסקו בעיקר בתיקון Windows 8 מבפנים ותכנון של Windows 10. עדיין, בחלונות, לא ניתן היה להשתמש באפליקציות מטרו כמו שצריך, אך האייקונים המוכרים לסגירתם ומזעורם נוספו שוב, והם סוף סוף יופיעו בשורת המשימות.

חלונות Windows 10

ב- 30 בספטמבר 2014, הכריזה מיקרוסופט על Windows 10. למחרת, התצוגה הטכנית הראשונה שוחררה, ותוכנית Windows Insider נולדה. עדיין לא ידענו הרבה, ורק באירוע בינואר גילינו יותר.

תפריט התחל חלונות 10 Windows

בינואר 2015 עלה טרי מאירסון לבמה והודיע כי חלונות 10 תיהיה שדרוג בחינם לכל מי שמריץ את Windows 7, Windows 8.1 או Windows Phone 8.1. זה היה שינוי ענק עבור מייקרוסופט, מכיוון שהיא כבר לא הרויחה כסף על שדרוגים. זה גם נעשה בתחרות עם עצמה. חלונות 10 התחרו עם חלונות 7, אך זו תהיה הפעם האחרונה.

זה לא היה השינוי המהותי היחיד עליו הוכרז. Windows 10 תציג את החזרה הבאה של אפליקציות מטרו, הנקראת "פלטפורמת חלונות אוניברסלית" Platform Windows Universal. הרעיון היה שאפשר לכתוב אפליקציה אחת בעיצוב רספונסיבי והיא תפעל בכל מקום. המקומות הברורים הם טלפון ומחשב. באותו יום הוכרז גם על HoloLens, וגילינו גם ש- Xbox עומד לרוץ ב- Windows 10. אפליקציית "פלטפורמת חלונות אוניברסלית" אחת תפעל על כל המכשירים הללו.

מכשירי חלונות 10 Windows

השאר היסטוריה. לחלונות 10 אבולוציה משלה היא התפתחה. נוספו תכונות חדשות וחלקן הוסרו. דפדפן Edge החדש לגמרי פורק והוחלף בגרסת Chromium. "הדיו של Windows" נוסף (אפליקציות לשימוש בעט דיגיטלי) והדברים פשוט השתנו עם הזמן, שכן זו הייתה ההבטחה של חלונות כ-שירות.

והרי סאטיה נדלה אומר ש- Windows 11 הוא העדכון הגדול ביותר למערכת ההפעלה מזה למעלה מעשור, ומבטיח לנצח את כל הנ"ל. האם Windows 11 תיהיה משמעותית יותר מכל זה? כנראה שלא, וסביר יותר מכך שנדלה הוא זה שהקליד את ההצהרה הקרובה. ובכל זאת, זה הולך להיות רעננון גדול.

אך האם Windows 10 לא הייתה הגרסה האחרונה של חלונות?

כשהוכרז על Windows 10, זו הולכת להיות הגרסה האחרונה של Windows. לאחר מכן, היה לנו את Windows כ-שירות, והתוכנית הייתה לתת לה להתפתח לאורך זמן. למעשה, אני בטוח שטרי מאירסון ידע שבשלב כלשהו יהיה צורך לבצע שיפוץ עיצובי גדול, והוא חשב שזה יהיה עדכון של Windows 10.

העניין הוא שכל מי שאמר שחלונות 10 תהיה הגרסה האחרונה של WINDOWS, כבר לא עובד שם יותר. פאנוס פאנאי אחראי שם על  Windows עכשיו.

דרך טובה לחשוב על זה היא 'מיתוג מחדש'. אבל מיתוג מחדש שמגיע בזמן שיש שיפוץ גדול לחוויית המשתמש (UX). הרי מתחת למכסה המנוע, זו אותה Windows 10 שאנחנו מכירים כבר שנים, וזה יכול היה להישלח כעדכון של Windows 10. המותג החדש עוסק ביצירת התרגשות סביב הרעיון שהוא לכאורה חדש לגמרי.

פאנוס פאנאי אחראי Windows

זה לא מה שהיה אמור להיות Windows 10X כי זו הייתה מגיעה רק למחשבים אישיים חדשים. גם Windows 10X מעולם לא תימחר כרישיונות קמעונאיים. עם Windows 11, לא תהיה שום סיבה טכנית שלא תוכל להתקין אותה בכל מחשב.

מיקרוסופט ככל הנראה תמשיך עם Windows כשירות אז השידרוג אמור להיות בחינם. אבל בנוסף, אל תצפו שזו תאושר כ"גרסה האחרונה של "Windows או משהו כזה. ככל הנראה נקבל את Windows 12 עוד כמה שנים.

האם WINDOWS 10X מתה?

Windows 10X הייתה אמורה להיות הדור הבא האמיתי של Windows. יחד עם שיפוץ חזותי מלא, היו בה הרבה שינויים מתחת למכסה המנוע, כמו הפעלת כל האפליקציות במיכלים. מיקרוסופט הודיעה לאחרונה שזו מתה, והרבה מהתכונות שלה מתגלמות לתוך חלונות 11.

windows10X תפריט התחל

אמנם השמועות היו הרבה לפני כן כ- Windows Lite, אך Windows 10X הוצג למעשה לצד Surface Neo של מיקרוסופט כמערכת הפעלה עם מסך כפול. בסופו של דבר היא נטשה את שאיפות המסך הכפול שלה, והבטיחה לספק את ווינדוס 10X במכשירים עם מסך יחיד. כמו מחשבים ניידים זולים. פאנוס פאנאי למעשה כתב בפוסט בבלוג, שהוא רוצה לפגוש לקוחות איפה שהם נמצאים, למרות שתצטרך לקנות מחשב חדש כדי להשיג זאת.

מכאן העניינים הסתבכו היו כמה אימולטורים (גרסאות הדגמה) של ווינדוס 10X  שיצאו אבל אז התגלה שווינדוס 10X אפילו לא יכולה להריץ תוכנות רגילות של WIN32 יותר. במקום זאת, אנו מקבלים את Windows 11, אשר אמורה להכיל את רכיבי ה- UX מ- Windows 10X.

מה חדש ב-חלונות 11 Windows?

יכול להיות ששמעתם את המונח Sun Valley שהושלך בחודשים האחרונים. זהו שם הקוד לשיפור ה- UX הגדול שמגיע עם Windows 11. זה לא שם הקוד עבור מערכת ההפעלה בכללותה, אלא רק ה- UX החדש. זה נועד להפוך את מערכת ההפעלה ליותר ידידותית למגע, דבר ש- Windows 10 מאותגרת בו.

חנות מייקרוסופט חדשה:

דבר אחד שאמר סטיה נדלה במפגש הBuild הוא כי מערכת ההפעלה החדשה "תפתח הזדמנות כלכלית גדולה יותר עבור מפתחים ויוצרים". זה מוביל אותנו לחנות חדשה למיקרוסופט. כלומר, חנות מייקרוסופט היא חלק גדול מהעידכון.

החנות של מיקרוסופט לא באמת המריאה באותו אופן שהחברה קיווה שתעשה. כאשר הוכרז לראשונה על Windows 10, היו לחברה ארבעה יעדים או "גשרים". האחד היה לעצב מחדש את קוד ה- iOS כאפליקציית Windows, השני היה לאפשר אפליקציות אנדרואיד לפעול ב- Windows, השלישי היה לארוז אפליקציות אינטרנט כאפליקציות אוניברסליות של ווינדוס UWP, והרביעי היה לארוז אפליקציות שולחן עבודה כאפליקציות חנות. גשר ה- iOS מבחינה טכנית עדיין קיים, גם אם הוא בעיקר עומד במקום, וגשר האנדרואיד מת לפני ש- Windows 10 בכלל הושקה.

אך תוכנות שולחן עבודה טרם הגיעו אל החנות למרות מה שמייקרוסופט הייתה רוצה.

ב Windows 11 אמורים להיות שינויים גדולים. מפתחים יוכלו להגיש את האפליקציות שלהם מבלי לארוז אותר לפני הם גם יוכלו להגיש אותן דרך CDN כלומר, החנות של מייקרוסופט תהיה כחלון ראווה לאפליקציות.

התכונות הנ"ל פותחות ומרחיבות את החנות ואת האפשרויות שיתקיימו בחנות. לעומת החנות הנוכחית שיישומים מצליחים, כגון כרום של גוגל נשארו בחוץ, זאת בגלל חוקים של מייקרוסופט. בחנות הבאה זה אמור להיות הרבה יותר קל להגיש אפליקציה לחנות.

X64 אימולטור לחלונות 11 Windows על ARM:

זוכרים את Windows ב- ARM, נכון? מכשירי Windows 10 עם מעבדי ARM נאבקו במחסור באפליקציות. אחת הסיבות היא מכיוון שהם תמכו רק בהדמיית 32 סיביות. עם Windows 11, המכשירים הללו יקבלו סוף סוף תמיכה בהדמיית אפליקציות של 64 סיביות. זה משהו שנבדק באמצעות תוכנית אינסיידר Insiders כבר זמן מה.

שיפוץ קללי נרחב עם פינות מעוגלות:

בעניין הגדול הזה, מיקרוסופט הולכת להשוויץ באירוע שלה. חלונות 11 יהיו שונים מבחינה ויזואלית מ- Windows 10. מכיוון שלחלונות 10 היו שינויים עדינים בעיצוב לאורך השנים, היא לא קיבלה מראה חדש לגמרי, כמו סוג המראה החדש שאנו מקבלים במערכת הפעלה חדשה לגמרי של WINDOWS.

וכן, יהיו פינות מעוגלות. מאז חלונות 8 ווינדוס התמקדו בפינות חדות, ואותם אריחים בריבוע עשו את דרכם גם לחלונות 10. חלונות 11 ילכו כעת בעקבותיהם של מערכות הפעלה מודרניות אחרות כגון iOS ו- Android.

חלונות 11 Windows תפריט התחל
חלונות 11 Windows תפריט התחל

ישנם גם אייקונים חדשים וצבעוניים יותר בכל מערכת ההפעלה. תוכלו למצוא אותם בסייר הקבצים, במנהל ההתקנים, ובכל מקום אחר. אלה זמינים בתצוגה מקדימה של Windows 10, ובפני עצמם הם גורמים לשינוי חזותי די גדול.

חלונות 11 Windows אייקונים חדשים
אייקונים חדשים וצבעוניים יותר

לא מדובר רק במראה חדש. הדרך בה אתה מתקשר עם ממשק המשתמש תהיה שונה גם כן. המוקד הגדול כאן הוא על הפיכת הממשק לטוב יותר עבור מסכי מגע, דבר ש- Windows 10 נאבק בו. ואכן, בעוד ש- Windows 8 היה כולו למגע, Windows 10 הרגיש (בנושא הזה) כאילו הוא צומצם מעט יותר מדי. Windows 11 תתמוך בתנועות החלקה נוספות וכדומה, אך חשוב מכך, אמורה להיות עקבית יותר כאשר אתה מקיש על משהו והתוצאה של הקשה זו.

כל זה אינו רשמי, אך אם ברצונך להבין יותר כיצד ייראה ממשק המשתמש של מערכת ההפעלה, הסתכל בתמונות ההדלפות הישנות של Windows 10X. כשמיקרוסופט אמרה שהיא הורגת את Windows 10X ומכניסה, במקום זאת, חלקים ממנה למערכת Windows 11, ה- UX היה חלק גדול ממה שהיא מתכוונת. הדבר היחיד שלא כדאי לך לקחת בחשבון כאן הם אפליקציות, זאת אי לכך ש- Windows 10X השתמש באותן אפליקציות UWP כמו Windows 10.

חלונות 11 Windows סייר הקבצים
חלונות 11 Windows סייר הקבצים

מתי יוצאת חלונות 11 Windows?

מיקרוסופט לא ציינה תאריך שחרור מדויק עבור Windows 11, אך אכן מתוכנן  שידור אינטרנטי חי ב-24 ביוני בשעה 11 בבוקר. כדי להבין מתי תצא, בואו נסתכל אחורה על Windows 10.

מיקרוסופט חשפה את Windows 10 ב -30 בספטמבר 2014. הייתה גרסת הדגמה טכנית מוקדמת שחובבי מיקרוסופט יכלו להירשם אליה והיא עקבה אחריה. אך רק ב- 29 ביולי 2015 השיקה מיקרוסופט רשמית את Windows 10 לציבור. זה היה עשרה חודשים אחר חשיפתה הרשמית.

אם ניתן להשתמש בדוגמת- Windows10  כמדד, כתוצאה מכך ניתן להסיק ש- Windows11 תושק באפריל שנה הבאה. אך ספק אם זה ייקח למייקרוסופט כל כך הרבה זמן. הגרסה הבאה אמורה להיות יותר כמו שדרוג מחוזק מאשר אוברול כללי. ווינדוס 10 היא בעצם שלד שכבר קיים אי לכך ניתן לצפות שהגרסה הבאה של ווינדוס תגיע כבר השנה.